Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Blog Article
Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.
Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının gayrı bir önemli sebebi bile rastgele bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları için kolaylıkla açılabilmektedir.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangınlar kâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği dahi eritebilmektedir. Sağlıklı takılmış bir yangın kapısı binanın bâtınindeki çatı sakinlerinin hariçarı tahliyesini belli başlı müddet emniyetli hale getirir.
Yangın kapısı nasıl hizmet yapılmalıdır? Yangın kapıları ahenkli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak yürekin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının dürüst bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhkem olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çtuzakıştığının kontrolör edilmesini derunerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve teamülaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın yangın kapısı kalitesi ve güvenilirliği üzerine size vukuf verecektir.
Yangın veya acil hesap vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi karınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Kuruluşnın eş merdivenlerinin yangın ve öteki müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.
Bir sair şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan aşkın olmaması gerekir.
Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Kaçış karınin kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova Yangın Çıkış Kapısı hattındaki en güçlükle basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer binalarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında engel, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.
Yangın bapsı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları Yangın Çıkış Kapısı incelediğinizden sakıncasız olmanızı tavsiye ederiz.